Друштво Математичара Србије
Подружница Срем

АРХИВА ВЕСТИ

ВЕСТИ

18.03.2023.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА
У суботу, 18. марта 2023. године, у Основној школи „Сремски фронт", у Шиду, одржано је Окружно такмичење из математике за ученике основних школа са територије Срема. Резултате такмичења можете погледати овде.


12.02.2023.

СПИСАК УЧЕСНИКА ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА
Окружно такмичење из математике, за ученике сновних школа, биће одржано у Шиду, у суботу, 18. марта 2023. године, у 10 часова.

Ученици који су се квалификовали за Окружно такмичење осенчени су на списку који можете видети овде.


08.10.2022.

ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ МАТЕМАТИКЕ


ДМС

У суботу, 8. октобра 2022. године, у просторијама Митровачке гимназије у Сремској Митровици, Подружница математичара Срем организовала је, за све своје заинтересоване чланове, похађање семинара „Унапређивање наставе математике у основној школи" (8 сати стручног усавршавања, каталошки број 434). Тема семинара била је Употреба образовног софтвера Геогебра у настави математике, а реализатор др Радослав Божић, наставник математике у Гимназији „Светозар Марковић“ у Новом Саду и научни сарадник на Природно-математичком факултету у Новом Саду. Семинар је био бесплатан за чланове Подружнице математичара Срем.

 


21.09.2022.

СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ МАТЕМАТИКЕ
Поштоване колегинице и колеге,


Подружница математичара Срем обезбедила је, за своје чланове, похађање семинара „Унапређивање наставе математике у основној школи" (8 сати стручног усавршавања, каталошки број 434 https://dms.rs/odobreni-seminari-2022/ ), који ће бити одржан у суботу, 8. октобра 2022. године (почетак у 10 часова) у просторијама Митровачке гимназије у Сремској Митровици. Тема семинара ће бити Употреба образовног софтвера Геогебра у настави математике, а реализатор је др Радослав Божић, наставник математике у Гимназији „Светозар Марковић“ у Новом Саду и Научни сарадник на Природно-математичком факултету у Новом Саду. С обзиром на то да је тема универзална, овај семинар је одговарајући и за наставнике који раде у основним школама и за наставнике који раде у средњим школама, па и једне и друге позивамо да нам се придруже. Семинар је бесплатан за чланове Подружнице математичара Срем, који су измирили, или измире, чланарину за 2022. годину до дана реализације. Напомињемо да се у местима и на подручјима где постоје подружнице чланство и плаћање чланарине за ДМС остварује преко подружница https://dms.rs/clanovi-dms/. Чланарина важи закључно са Републичким семинаром 2023. године и омогућује да исти буде 50% јефтинији. Број жиро рачуна Подружнице математичара Срем на који можете уплатити чланарину је 325-9500700190481-82. Све процедуралне информације везане за семинар и чланарину можете добити путем мејла dmssrem@gmail.com  или на телефон 063 85 86 180 и видети на нашем сајту.

Сви који желе да похађају семинар, могу се пријавити попуњавањем следеће форме: 

https://forms.gle/tDPtL9e31KmHS1UAA

Подружница математичара Срем

 

 


20.04.2022.

ДРЖАВНА ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ
Републичко такмичење из математике за ученике средњих школа (Б категорија) биће одржано у Шапцу, у Шабачкој гимназији, у суботу 7. маја 2022. године. Више информација о такмичењу погледајте овде.

Републичко такмичење из математике за ученике основних школа одржаће се у суботу, 14. маја 2022. године, у Краљеву. Домаћин такмичења је Основна школа „IV краљевачки батаљон”. Више инфомација на линку.