Друштво Математичара Србије
Подружница Срем

АРХИВА ВЕСТИ

ВЕСТИ

29.12.2021.

КАЛЕНДАРИ ТАКМИЧЕЊА ЗА ШКОЛСКУ 2021-22. ГОДИНУ
Овде можете видети календаре такмичења из математике и информатике у школској 2021/22. години за ученике основних и средњих школа.
 
 
 
Уколико желите да резултате такмичења објавимо на овом сајту, организатори такмичења их могу послати на мејл: dmssrem@gmail.com

27.11.2021.

Основана подружница Друштва математичара Србије за Срем


ДМС

У суботу, 2.10.2021. у Градској кући у Сремској Митровици одржана је Оснивачка скупштина Подружнице математичара Срем. За председника подружнице изабран је Ђорђе Домазет, професор математике у Митровачкој гимназији. Скупштини су присуствовали наставници математике и информатике са подручја Сремског округа. Присутнима се обратио проф. др Мирослав Марић, председник Друштва математичара Србије. Одржано је стручно предавање мр Радоја Павловића, предавача на Високој школи струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре – Сирмијум у Сремској Митровици. Наставницима математике у пензији, који су, током свог радног века, дали значајан допринос популаризацији математике на територији Сремског округа, додељен је статус почасних чланова Подружнице. Изјаве председника Друштва математичара Србије и председника Подружнице математичара Срем за медије можете погледати ОВДЕ.