Друштво Математичара Србије
Подружница Срем

АРХИВА ВЕСТИ

ВЕСТИ

21.09.2022.

СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ МАТЕМАТИКЕ




Поштоване колегинице и колеге,


Подружница математичара Срем обезбедила је, за своје чланове, похађање семинара „Унапређивање наставе математике у основној школи" (8 сати стручног усавршавања, каталошки број 434 https://dms.rs/odobreni-seminari-2022/ ), који ће бити одржан у суботу, 8. октобра 2022. године (почетак у 10 часова) у просторијама Митровачке гимназије у Сремској Митровици. Тема семинара ће бити Употреба образовног софтвера Геогебра у настави математике, а реализатор је др Радослав Божић, наставник математике у Гимназији „Светозар Марковић“ у Новом Саду и Научни сарадник на Природно-математичком факултету у Новом Саду. С обзиром на то да је тема универзална, овај семинар је одговарајући и за наставнике који раде у основним школама и за наставнике који раде у средњим школама, па и једне и друге позивамо да нам се придруже. Семинар је бесплатан за чланове Подружнице математичара Срем, који су измирили, или измире, чланарину за 2022. годину до дана реализације. Напомињемо да се у местима и на подручјима где постоје подружнице чланство и плаћање чланарине за ДМС остварује преко подружница https://dms.rs/clanovi-dms/. Чланарина важи закључно са Републичким семинаром 2023. године и омогућује да исти буде 50% јефтинији. Број жиро рачуна Подружнице математичара Срем на који можете уплатити чланарину је 325-9500700190481-82. Све процедуралне информације везане за семинар и чланарину можете добити путем мејла dmssrem@gmail.com  или на телефон 063 85 86 180 и видети на нашем сајту.

Сви који желе да похађају семинар, могу се пријавити попуњавањем следеће форме: 

https://forms.gle/tDPtL9e31KmHS1UAA

Подружница математичара Срем

 

 


20.04.2022.

ДРЖАВНА ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ




Републичко такмичење из математике за ученике средњих школа (Б категорија) биће одржано у Шапцу, у Шабачкој гимназији, у суботу 7. маја 2022. године. Више информација о такмичењу погледајте овде.

Републичко такмичење из математике за ученике основних школа одржаће се у суботу, 14. маја 2022. године, у Краљеву. Домаћин такмичења је Основна школа „IV краљевачки батаљон”. Више инфомација на линку.


29.03.2022.

КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ И РАНГ УЧЕНИКА




Коначне резултате Окружног такмичења из математике за основне школе можете погледати овде. На државно такмичење из математике за ученике основних школа, 14. маја 2022. године у Краљеву, пролаз имају ученици 6. разреда који имају 59 или више бодова, 7. разреда - они који имају 60 или више бодова и 8. разреда - они који имају 77 или више бодова.


14.03.2022.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА




У суботу, 12. марта 2022. године, у Основној школи „Јован Поповић“ у Сремској Митровици, одржано је Окружно такичење из математике за ученике основних школа са подручја Сремског округа. Резултате такмичења можете погледати овде.


25.02.2022.

ОПШТИНСКА ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ - ОБЈЕДИЊЕНА ЛИСТА




На основу добијених резултата од стране општинских такмичарских комисија, Такмичарска комисија за Сремски округ донела је одлуку да на окружни ниво такмичења пролазност имају ученици III разреда који су освојили 70 и више бодова (за Сремски округ биће организовано окружно такмичење и за ученике овог разреда), IV разреда који су освојили 55 и више бодова, V разреда који су освојили 50 и више бодова, VI разреда који су освојили 40 и више бодова, VII разреда који су освојили 40 и више бодова и VIII разреда који су освојили 40 и више бодова.

Збирну листу можете погледати овде.

Окружно такмичење за ученике основних школа са територије Сремског округа биће одржано у суботу, 12. марта 2022. године, а почетак је у 10 часова. Домаћин такмичења је Основна школа „Јован Поповић“ у Сремској Митровици.